Кухненският абсорбатор е уред, предназначен за отстраняване на миризми, пари и горещ въздух, които се освобождават при готвене. Този уред играе важна роля в поддържането на чист въздух в кухнята и предотвратяването на неприятните миризми да се разпространяват в целия дом. Ето някои от основните характеристики и функции на кухненските абсорбатори:

1. Вентилация: Кухненските абсорбатори са оборудвани със система за вентилация, която изтегля въздуха от кухнята и го подава на външната среда. Това помага да се отстранят миризми и пари.

2. Филтриране на въздуха: Мнозина кухненски абсорбатори разполагат със специални филтри, които задържат мазнините и други частици от въздуха. Този процес помага и за подобряване на качеството на въздуха.

3. Осветление: Много модели кухненски абсорбатори имат вградено осветление, което осигурява допълнителна видимост върху кухненската плота или готварската повърхност.

4. Регулируеми скорости: Повечето абсорбатори предлагат различни скорости на вентилатора, което позволява на потребителя да регулира интензивността на изтеглянето на въздуха в зависимост от нуждите при готвене.

5. Тих режим: Някои модели са проектирани да работят тихо, осигурявайки ефективно изтегляне на въздуха без излишен шум.

6. Дизайн и размери: Кухненските абсорбатори се предлагат в различни дизайни и размери, което позволява на потребителите да избират такъв, който съответства на стиловете и размерите на тяхната кухня.

7. Интелигентни функции: Някои съвременни модели са оборудвани с интелигентни функции, като автоматично регулиране на скоростта, сензори за качеството на въздуха и дори възможност за свързване с умни устройства.

При избора на кухненски абсорбатор е важно да се вземат предвид нуждите и предпочитанията ви, както и размерите и конфигурацията на кухнята ви.

Ние от www.techmag.bg ще ви дадем избор от TOP три бюджетни абсорбатори на въздух за 2023 г:

1. Кухненски абсорбатор BEKO CFB6310W .

 

Ето няколко важни характеристики на модела:


- Максимална мощност на отвеждане: 160 м³/ч, Тип на отвеждането: Канален/Рециркулиращ, Клас на динамична ефективност на газовете: G. Тип: Монтиран в стена, Цвят на продукта: Бяла, Тип управление: Слайдер. Тип на филтъра за мазнини: Въглерод. Мощност на крушката: 28 W, Брой крушки: 1 крушка(и), Тип крушка: Халоген. Клас на енергийна ефективност: D, Годишна консумация на енергия: 60 кВтч, Скала за енергийна ефективност: A до G , Брой скорости: 3 64 dB , Стенен Монтаж

При нас ще намерите модела на възможно най-ниската цена на пазара с две години гаранция.

2. Кухненски абсорбатор AKPO WK-4

Основни характеристики на модела:
Абсорбаторът за вграждане Akpo WK-4 Nero 60 е идеалното решение за домашната употреба. Този вертикален абсорбатор е с мощност на абсорбация 320 м3/ч и ширина от 60см, което го прави подходящ за по-големи кухни. Черният дизайн придава модерен вид на всяка кухня. Абсорбаторът разполага с 3 скоростни степени и 1 мотор, които осигуряват ефективно премахване на мазнините и неприятните миризми. Методът на вентилация е рециркулация, като филтърът е измиваем и се почиства лесно. Светлината е осигурена от 2 халогенни лампички, които осветяват перфектно работната повърхност. Абсорбаторът има ниво на шум 48 dB, което го прави тих и удобен за ползване. С мощност от 143 W и 3 нива на мощност, този абсорбатор предлага перфектно премахване на мазнините и пречистване на въздуха в кухнята. Енергийният клас на този абсорбатор е E, а динамичната ефективност на потока е клас B. Филтърът за мазнини има ефективност клас C, а осветлението – клас A. Годишната енергийна консумация е 39 kWh, което го прави икономичен и екологичен продукт. Абсорбаторът има височина 36 cm и ширина за вграждане 60 cm, като дълбочината му е 26.3 cm. Диаметърът на вентилатора е 150 мм, а дължината на кабела е 1.3 м. В комплекта е включен захранващ кабел. Минималната височина на монтиране е 57.3 cm.


3. Кухненски абсорбатор Teka TL 6310 .




Основни характеристики на модела:
Teka TL 6310 е ефективен и стилен абсорбатор за вграждане, изработен от неръждаема стомана. Този абсорбатор предлага много уникални функции и атрактивен външен вид, което го прави перфектен избор за вашата кухня. Характеристика: Максимална изсмукваща мощност: 339 m³/h Тип изпускане: дюза/рециклируема Клас на флуидна динамична ефективност: E Модел: Полувграден (с възможност за изтегляне) Цвят на продукта: Неръждаема стомана Тип управление: Лост Модел филтър за мазнини: Алуминиев Брой лампи: 2 лампи Тип лампа: Халогенна Място на осветяване: Гръб Енергиен клас: D Обща консумация на енергия: 71 kWh Скала за енергийна ефективност: от A++ до E Този абсорбатор Teka предлага ефективна аспирационна мощност и отлична система за филтриране, която гарантира чистотата на вашата кухня. Лесен е за инсталиране и използване, а външната му част от неръждаема стомана придава на вашата кухня модерен и стилен вид.